DTG - DA LI STE ZNALI?

DTG ŠTAMPA ŠTA DONOSI?

Donosi pre svega uspešnost prenosa boje direktno na željeni predmet, kao i mogućnost ostvarivanja punog kolora prilikom štampanja.

A da li ste znali da je DTG zapravo najuspešnija štampa? Sada znate.

Budući da je DTG štampač precizan kao i običan štampač, možete da štampate slike sa mnogo više detalja nego štampanje na ekranu, a da niste ograničeni u boji. Budući da štampač može da štampa bilo koju sliku, imate mnogo opcija za prilagođavanje dizajna.

Ovo je takođe dobra opcija za one koji nemaju mnogo novca da naprave prvu investiciju za veliku seriju jer se svaka majica može naručiti posebno. Nema potrebe da pretpostavljate koliko da od svake veličine naručite, a nećete imati neprodane stvari koje sede oko vaše dnevne sobe.
Direktno štampanje odevnih predmeta u Sjedinjenim Državama počelo je 1996. godine sa uvođenjem prvog komercijalno dostupnog DTG štampača pod nazivom “Revolution”, koji je razvio DIS Bradenton, Florida, [4] i zasnovan na pronalasku Matthev Rhome. 
Rhome je nekoliko godina radio na projektu DTG i aplicirao za patent u julu 1996. Ovaj patent je odobren od strane američkog patentnog ureda u avgustu 2000. godine, što ga čini prvim DTG patentom. Revolucionarni štampač je ponuđen na prodaju sve do 1998. godine, kada je Rhome napustio kompaniju i počeo sa razvojem prvog 
Brother DTG štampača, koji je došao na tržište 2005. godine. Nakon objavljivanja Revolution štampača, do 2004. godine na tržištu je bilo dosta razvoja, ali ne i prodaje, kada je Mimaki predstavio svoj štampač na ISS sajmu u Čikagu, Ilinois, a kasnije te godine, kada su Kornit i US Screen prikazali svoje ponuda na sajmu SGIA u Minneapolisu, Minesota. 
2005. godine, na ISS Atlantic Citi show-u, Brother International je predstavio GT-541 Garment Printer na tržištu što ga je učinilo prvim ponuđenim DTG štampačem. Ovaj štampač je imao ispisne glave, mastilo i elektroniku posebno razvijenu za DTG štampanje.
 Na sajmu Chicago PRINT 2013, Epson je predstavio F2000 štampač. Izdanje ovog štampača bilo je primetno, jer je rešavalo mnoge probleme koji su preovladavali u DTG štampanju u to vreme. Jedna od najvažnijih karakteristika Epson F2000 bila je set boja jer je imao rok trajanja od dve godine i nije imao problema sa ublažavanjem ili začepljenjem prethodno uvedenih DTG boja.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.